27 Sept 2021, Figaro najaarsrit 

18 Figaro's bijeen op een mooie Nazomer dag, blijft leuk!


6 Juni 2021 30 jaar Figaro Zomerrit

Het grootste aantal deelnemers ooit en wij hadden weer een byzonder exemplaar bij ons (links op de foto)


2 April 2021 hebben we onze 300e Figaro afgeleverd!

Dit hadden we begin 2021 niet verwacht om al zo snel in het jaar dit jubileum te mogen vieren. Verwachting was ergens tegen de winter, maar door de stormloop of Figaro’s dus al in April een feit..... We doen onze best om nog meer voorraad aan te kopen, maar vrezen dat dit wel eens heel moeilijk zou kunnen worden......

Stiekem een preview over byzondere retro auto's

Zondag 25 April mochten en aantal byzondere retro auto's hun opwachting maken voor een gerenommeerd autoblad die een special maakt over aparte voertuigen. Daar mag een Figaro uiteraard niet bij ontbreken en ook een aantal andere modellen die we wel eens naar NL importeren vanuit japan schitterden. Lees meer over onze beschikbare voorraad 'rare'auto's op www.righthanddrivesportscars.nl 


Run op Nissan Figaro's vanuit heel Europa!

Zo begonnen we 2021 met een vooraad van 24 stuks, inmiddels is dat geslonken tot 2, nieuwe aanvoer vanuit Japan gaat hem niet meer worden vanwege de hele hoge prijzen  en door de Brexit zijn alle Figaro's uit de UK ook zomaar 31% duurder geworden (10% invoerrechten en 21% BTW). Dus doe je voordeel met onze resterende voorraad voor de huidige prijzen voor je misgrijpt! En van alle verkochtte exemplaren blijven er slechts 3 in NL, de rest verdwijnt door heel Europa heen!

Hou ook rekening met het feit dat er op gebruikte accessoires en onderdelen uit de UK gewoon 10% invoerrechten EN 21% BTW betaald moet worden.....

Nieuwe afwateringsmodificatie beschikbaar 

Een standaard probleem is dat de dorpels door kunnen roesten van binnenuit. Dit komt doordat de afwatering van de dakgoten via slangen uitkomt IN de dorpel, niet echt handig.  Onze nieuwe modificatie zorgt ervoor dat de afwatering tot buiten de carrosserie loopt en zo roest van binnen uit voorkomt. In tegenstelling tot de Engelse aanpassing van de Figaroshop boren wij geen gaten in de carrosserie! Vraag ernaar bij uw volgende beurt en we plannen het gelijk mee in het werk.

A Figaro is now a classic car in all of Europe

(Except the Netherlands) which means that it is cheaper to insure and can be registered as a classic car with all its benefits! That's the reason that we currently sell a lot of cars to France, Belgium, Germany and Luxemburg.....


Here's another nice Figaro on its way to the new owner in south of France....

and this French Customer drove his car home with our exportservice

Autoblog tipt de Figaro als Sint/Kerst cadeau.....

Wij zijn toch altijd weer verheugd als professionals zich uitspreken over de Figaro. Dit keer was het Autoblog.nl die de Figaro als ideale Sint/Kerst cadeau aanprijst....


Hij is toch Kapot!

Met die boodschap kwam een vaste klant langs met zijn Figaro. Hij wordt sinds 8 jaar netjes op tijd door ons onderhouden en hij wordt dagelijks veel gebruikt!

Hoeveel: de teller staat nu op ruim 259900 km!

Maar het defect aan de Figaro bleek niet de auto zelf te zijn, maar de elektrische raammotor..... Gelukkig hebben we die altijd op voorraad en kon de klant een uur later met zijn nieuw gemonteerde raam motor weer op pad voor NOG meer veilige KM's....

Nieuwbouwpand is een feit!

Toen we ruim 12 jaar begonnen met onze uit de hand gelopen hobby, hadden we nooit kunnen vermoeden dat het zo'n vlucht zou nemen.

Inmiddels staan er ruim 300 verkochte Figaro's op de teller geleverd aan alle uithoeken van Europa en de USA. Omdat locatie in Monster niet meer voldeed aan onze wensen hebben we het roer omgegooid en zijn we per 1 Juli 2020 te vinden in ons nieuw gebouwde pand in Naaldwijk waar we de beschikking hebben over 550 M2 vloeroppervlak om eindelijk onze Figaro's de ruimte te geven die ze verdienen.

Niet strak tegen elkaar aan, maar ruim neergezet en alle mogelijkheid om ze goed te bekijken bij daglicht.

Alle services kunnen we in huis uitvoeren en de locatie is makkelijker bereikbaar voor klanten.

Momenteel hebben we 18 hele gave Figaro's in huis!

Staat lekker vol inmiddels

 

Waarschuwing: een Figaro motor is GEEN standaard Micra motor

Op dit moment wordt bij een grote autodealer in het oosten van het land een door hen ingeruilde Figaro (kenteken bij ons bekend) opgebouwd met een standaard Micra motor ipv de originele (heetgelopen) Figaromotor. Men dacht slim te zijn en voor een paar tientjes een oud Micra motortje in de heetgelopen Figaro te plaatsen  (dat heet lopen komt overigens omdat de auto niet vooraf gemodificeerd was, lees daarvoor elders op de site) De monteur belde mij en stelde wat vragen over afstelgegevens etc. Toen we verder vroegen bleek dat hij uit een sloop Micra de motor aan het overzetten was. U bent gewaarschuwd: deze auto heeft binnen 3 maanden een vastloper. Een Figaro heeft nml andere zuigers, andere koppakking, andere aanhaalmomenten, lagere compressie (want turbomotor) en een standaard Micra motor kan daar niet mee omgaan.  

Toen ik de monteur erop wees zei hij: "dat gaat de toekomstige klant vast niet zien...."

Welnu: u bent gewaarschuwd (kenteken KH-05.....)

Dit is duidelijk NIET de juiste manier van repareren (en zelfs met een juiste motor maar zonder verdere modificaties gaat het ook fout!)


KLPD opent klopjacht op blauwe kentekenplaten!

Vanaf Februari 2020 heeft de KLPD de 'jacht' geopend op het gebruik van blauwe kentekenplaten op auto's waarvoor dat officieel niet mag.

Nu wijzen wij iedere klant er al op dat het gebruik van blauwe platen op eigen risico gebeurd, maar inmiddels heeft de KLPD ook ons bedrijf benaderd (als bron zijnde) om geen blauwe platen meer aan te reiken aan de klanten.

Men begrijpt wel dat het veel leuker staat en dat het niet gevoerd wordt om misleidend te zijn (99% van de mensen die een Figaro zien denken echt dat het een jaren 60 autootje betreft) maar dat het gewoon zoveel leuker staat bij een Figaro, maar men gaat strenger handhaven op gebruik ervan op de openbare weg.

Helaas is ons advies dan ook om de blauwe platen niet meer te voeren, een boete ervoor bedraagt inmiddels 140 euro.

Ook al vertellen we iedereen mondeling en schriftelijk dat het voeren ervan gebeurd op eigen risico, maar we willen dit toch breed uit melden aan iedereen.


Gebruik GEEN E10 in de Figaro!

Sinds 1 Oktober 2019 is de benzinecodering veranderd en daarmee ook de samenstelling. Er wordt nu afhankelijk van het type benzine 5 of 10% Bio ethanol toegevoegd. 

Ouder auto's en dus ook de Figaro kunnen niet goed tegen een mengsel met bio ethanol.

In de oude Euro 98 werd 5% toegevoegd en dat is niet zo'n probleem, maar bij de bekende Euro 95 (die we altijd al afraden om te tanken!) IS NU 10% bio ethanol toegevoegd. 

Dit zorgt ervoor dat rubbers in het injectiesysteem en ook brandstofleidingen poreus en week worden en dit kan in het ergste geval leiden tot brand!

Kortom: ALLEEN E5 benzine tanken (wat voorheen werd aangeduid met Euro 98, of V-Power bij Shell of BP ultimate bij BP)


Achterstallig onderhoud kan grote gevolgen hebben!

Deze week kregen we een Figaro die ooit elders gekocht is binnen voor onderhoud, de motor liep niet lekker meer.


Vond de eigenaar vreemd want hij ging regelmatig met zijn auto naar een Brabantse garage voor onderhoud. Wat wij aantroffen hebben we nooit eerder gezien: een eekhoorn heeft zich gehuisvest in het luchtfilterhuis, daarbij zichzelf een weg etend door het luchtfilter heen waardoor er in zijn 'nieuwe woning' 2 verdiepingen ontstonden waarbij boven een 'bed' was gemaakt van eikenblaadjes en onder het luchtfilter talloze eikels, beukennootjes en andere voorraad van hem opgeslagen lag.  

Bij het draaien van de motor hoorde je als in een soort mixer de nootjes aangezogen worden en vermaald worden door de turboschoepen die het daarna het inlaatkanaal in bliezen waar de boel verbrandde en in de hete katalysator voor een geweldige geur zorgde als ware je bij een openhaardvuur.....


 Gevolg: turboschoepen krom, catalysator verstopt, motor hield in, etc,etc. 

Ter vergelijking: zo ziet een nieuw luchtfilter eruit....

Conclusie: vraag als het kan de oude vervangen delen op bij de garagist, dan weet je dat er daadwerkelijk nieuwe onderdelen zijn gebruikt. Helaas wordt er (nog teveel) gesjoemeld in erkende garagebedrijven!

Nu was de gevolgschade behoorlijk groot en dat terwijl een origineel luchtfilter slechts een fractie kost!

 Dit filter was duidelijk al jaren niet vervangen!
2 Juni 2019 Figaro rit Noord Holland

Weer gaaf om zoveel van je klanten te zien en spreken op de allerheetste 2 Juni ooit gemeten.19 Mei 2019 Classic Japan Car Festival in Boxtel

Hoe leuk blijft het toch om naar dit soort evenementen te gaan met gelijkgestemden.

Van allerlei mooi Japans spul te zien en Jazeker, ook 4 Figaro's.

Leuk voor ons is dan weer dat we ze allemaal hebben mogen leveren aan de huidige eigenaren! Voor de Pale Aqua op de voorgrond die net vers uit Japan is gekomen en klaar staat voor verkoop zoeken we nog een geïnteresseerde! Later op de dag kwam onze klant Ruud met nog een Lapisgrijze Figaro aan wat leidde  tot 5 Figaro's totaal

Herplaatsing van een mooi Figaro artikel van onze 200e klant in het AD van 8 Maart 2019 j.l.

Het is alweer bijna 2 jaar geleden dat Suzan haar Figaro bij ons kocht. Ze was toen de 200e koper van een van onze Figaro's en dat hebben we gevierd met Champagne! Vorig jaar verscheen haar auto ook al in een groot artikel op de website van Femme Frontaal, een website speciaal gericht op vrouwelijke autokopers. Dat Suzan nog steeds heel blij is met haar auto is goed te merken.....

Het is gepubliceerd in het Algemeen Dagblad, Tubantia, De Stem, Brabants Dagblad, etc, etc. 


Nieuwe ANWB TV commercial schetst niet goed de waarheid......

Maar....in Marketing is het nu eenmaal zo dat als er over je gepraat wordt is dat ook reclame....

Dus toen de ANWB ons vroeg om een Figaro te gebruiken in een commercial van de Wegenwacht service aarzelden we geen moment en hebben we er 1 beschikbaar gesteld. Met een rookmachine erbij lijkt het bijna 'echt'.....

Uiteindelijk sluiten ze af met de slogan: 'maak er een mooie dag van' en dat is iets waar iedere Figarorijder zich in herkent als ze met hun auto op pad gaan......

Vanaf 1 Maart 2019 te zien in een uitgebreide TV campagne

Onderstaand de link naar de gehele commercial

https://youtu.be/mtv5K31dAb4


Hoge KM standen hoeft geen enkel probleem te zijn.....

Mits uw Figaro netjes onderhouden wordt. Zo blijkt regelmatig als klanten die al jaren met veel plezier Figaro rijden en hem dagelijks gebruiken met tellers van 2 ton en meer voor hun reguliere onderhoudsbeurt langskwamen. 

Goed onderhoud en juiste olie en filters zijn ZO belangrijk bij een auto als de Figaro, maar dan is een hoge KM stand geen enkel probleem....


Niet alleen de grootste leverancier van Figaro's maar ook van originele accessoires!

Zo hebben we net uit Japan 5 originele bekerhouders binnengekregen, worden steeds zeldzamer en blijft een mooi en gewild accessoire, je kan er een flesje drinken, bekertje koffie en 5 CD's in kwijt.  steeds moeilijker te vinden maar nu heb je de keus uit 5....


Wees er snel bij!  249 euro (verzendkosten 7,25)


Heeft U een Figaro of overweegt U er 1 aan te schaffen, check even de radiateur!!

Heel eenvoudig te doen, hou de camera van je telefoon voor de grille en maak een foto, zoom in en check de status van de radiateur. We zien de laatste tijd veelvuldig verstopte, slecht koelende radiateuren of zelfs versies waarvan 60% van de lamellen niet meer aanwezig zijn. 

Het spreekt voor zich dat wij, als we een Figaro verkopen ervoor zorgen dat het koelsysteem goed op orde is (we passen het ook aan op diverse punten), maar na jaren trouwe dienst kan een radiateur er de brui aan geven met als gevolg een te hoge motortemperatuur met als het fout gaat desastreuze gevolgen, waar niemand op zit te wachten. Kan eenvoudig voorkomen worden door deze check en eventueel vervangen van de slecht koelende radiateur. Wij hebben altijd nieuwe radiateuren op voorraad en we vervangen dan ook gelijk de kachelslangen, die ook vaak poreus worden na 29 jaar!

foto genomen door de grille heen!

Mag duidelijk zijn dat deze zijn werk niet meer goed doet....

Nieuw en oud naast elkaar, slechts 1 zorgt voor veel veilige kilometers!

Twijfel je aan de staat van jouw waterhuishouding, slangen, thermostaat of radiateur, kom langs en we checken het en kunnen het vervangen 

 


't is nix dat er veel verkocht wordt......

Maar dat geeft wel veel extra druk, zo is het leerbedrijf ongelofelijk druk geweest met het reconnolisen van 18 stuks stoelen, achterbank zittingen en leuningen.... 

Maar het resultaat mag er zijn, nu snel inbouwen en dan zijn er weer 5 Figaro's klaar voor verkoop.

Een deel van het 'vernieuwde' leer


Zaterdag 24 Juni 2017 uitlevering van onze 200e Nissan Figaro (en ook die van 201)


24 Juni 2017 was het zover, de uitlevering van onze 200e verkochte Figaro en nog aan een Nederlander ook (nou Ja, Enschede ;-)

Daar moest op gedronken worden dus hebben we de bubbles erbij gepakt om dit te vieren. Ook de nieuwe eigenaren van Figaro nummer 201 haalden hun droomauto op en kregen een lekker glas.

Ik hoop van ganzen harte dat we snel naar de 300 gaan, maar als ik de prijsontwikkeling zie van de Figaro's (met name door het openstellen van de USA markt die echt belachelijk hoge prijzen betalen voor de auto's) maak ik me daar wel zorgen over. Auto's die normaal 6.000 dollar kostten doen nu tussen de 12 en 20.000. Als die trend zich doorzet houdt voor ons de markt in Europa op, want ik geloof niet dat er heel veel mensen zijn die >20.000 euro willen betalen voor een Figaro..... 

Of de nieuwe eigenaresse er blij mee is??? mwah, denk het wel.....


Figaro's raken op, ook in Japan, prijzen beginnen drastisch te stijgen!


Als wij al >15000 dollar moeten betalen voor deze beauties en dan nog importeren/keuren/modificeren/invoerrechten en BTW betalen dan gaan ze ver over de 18000 euro heen!

Doe je voordeel met onze huidige voorraad die nog betaalbaar is!

 

Aan alle Belgische geïnteresseerden van een Figaro het volgende:

Het rechtstreeks uit de UK of Japan zelf invoeren van een Figaro om die in te schrijven in België is een onmogelijke zaak gebleken!!!

Een Figaro kent GEEN Europese typegoedkeuring en er bestaat voor een Figaro dan ook GEEN gelijkvormigheidsattest.

Wij hebben al meerdere Figaro's op de JUISTE manier weten in te schrijven voor Belgische klanten middels onze werkwijze.  

Dus: bezint eer ge begint en laat het juist registreren over aan professionals die al veelvuldig met dit bijltje hebben mogen hakken.

Het kost erg veel tijd en geld om het later via ons alsnog goed te laten regelen, U bent beter en goedkoper af door een juist geregistreerde auto uit onze grote voorraad te kopen!

  

Pas op met ongemodificeerde Figaro's!

 

 

Hiernaast wederom een voorbeeld wat er kan

gebeuren als de auto niet elektrisch is aangepast....

Kortsluiting en daardoor brand bij de zekeringenkast!

   

 

 

 Wij passen al onze auto's aan zodat dit niet meer voorkomt!!


 

 

 

Deze auto is naar boven toe geheel uitgebrand,

schade 7000 euro en daardoor totall loss! 

 

 

   

Als grootste verkopende partij van het vasteland van Europa pretenderen we niet alleen DAT we Figaro's op voorraad hebben maar hebben ze ook ECHT staan!!!Want al onze auto's staan al verkoopklaar!
Dus met al onze fameuze aanpassingen, ingevoerd, goedgekeurd door de RDW
en correct op kenteken gezet, alle papieren compleet en met APK.


Wij verkopen onze Figaro's door heel Europa en zijn er trots op dat men ons keer op keer weet te vinden vanuit alle windstreken.

Recent nog 3 naar Duitsland geleverd, 2 naar California USA, 3 naar België, 1 naar Spanje, 2 naar Italië, 5 naar Frankrijk, 1 naar Noorwegen, zelfs op Ibiza rijden er nu 2 van ons rond, echt leuk om te zien dat men overal in Europa en daarbuiten steeds meer de leuke auto's weet te waarderen.

Zo, weer een tevreden Belgische klant erbij met een verse Figaro uit Japan 

 

                   Weer 2 op weg naar Frankrijk!

De meeste Belgische klanten kiezen ervoor om met hun eigen platen van de personenauto Zo de Figaro over de weg naar het thuisland te rijden!

En een Luxemburgse klant liet zijn Figaro ophalen door zijn eigen garagebedrijf

 

En deze Luxemburgse dame koos ervoor om op een door ons aangemaakt Exportkenteken zelf naar huis te rijden na de aanschaf......

Deze Figaro rijdt op Exportkenteken naar haar nieuwe bestemming in Duitsland!

Ook deze Brusselse klant nam hem op exportkenteken zo mee naar huis!

 Deze klant besloot de Figaro op te laten halen (900 km naar Duitsland vond hij te ver als eerste rit!)

En ook deze Figaro ging naar zijn nieuwe eigenaar in Duitsland (een Nissan Dealer!)

En deze gaat naar zonnig Frankrijk via Reezocar, een bedrijf dat de auto bij ons keurt en ophaalt voor de klant.