www.figarospecialist.nl
Voor uitsluitend de beste Figaro's direct uit Japan en de UK

25-04-2024


PAS OP: een zogeheten andere 'Figarospecialist' laat zelf zuigers maken om defecte Figaro motoren mee te reviseren. (volgens zijn site zijn de originele zuigers niet meer leverbaar, grappig, bij ons wel)

Echter hebben we nu voor de 2e keer een motor van een Figaro met die specifieke zelf 'ontworpen' zuigers die vastgelopen is.....

De originele Figarozuigers zijn herkenbaar aan de juiste benaming 27B boven op de zuiger, deze hebben dat dus duidelijk niet, zijn ook niet geschikt voor een turbomotor en lopen dus vast na verloop van tijd.


Als wij een gereviseerde motor plaatsen heeft hij de ORIGINELE, JUISTE zuigers erin en die gaan dus niet stuk!  Zie de foto's














28-03-2024

Wat krijg je als een jonge talentvolle rapper uit Wageningen een Figaro leent?


https://www.youtube.com/watch?v=iOIr-r-CIZA



14-02-2024

Te zien op Marktplaats: Interessante Figaro voor weinig!!!????






















ZO LIJKT HET.... hij stond op 12 Februari 2024 via de eigenaar op Marktplaats te koop voor 1500 euro, en de foto toont aanmerlijk minder schade (gezien de herftbladeren waarschijnlijk een oude foto)


1 dag!!! later staat dezelfde Figaro voor het DUBBELE weer op Marktplaats. 


Ook 3000 euro lijkt nog steeds een bizar lage prijs, maar lees de advertentie goed....

Hij is blijkbaar door vandalen 'behandeld' want zo'n beetje ieder deel van de auto is aan vervanging toe, een snelle opsomming:

Voorruit nieuw 1100 euro

Achterruit nieuw 500 euro

Zijruiten gebruikt 400 euro

Koplampen gebruikt 500 euro

Motorkap gebruikt 300 euro

Bestuurdersstoel 400 euro

Nieuw dak 700 euro

Gebruikte grille 300

Missende dorpellijsten 400

Nieuw dashboard 600

Raamschakelaar 150

Chromen Deurgreep links 150

Achterschermen herstellen (roest en schade) 900

Dan komt er bovenop de 3000 euro dus nog 6400 euro bij......Kost ie ineens 9400 euro!!!!!

Dan hebben we arbeidsloon niet gerekend (denk al gauw aan 24 uur werk)

En dan weten we nog niet hoe het met de roestgesteldheid van de bodem en de staat van de motor is...


Wij verkopen Figaros in GOEDE staat en met garantie vanaf 8499 euro!!


Dus daar waar men denkt een koopje te scoren... Mwah, NIET dus


14-02-2024
Ons marktaandeel stijgt verder (bevestigt Voertuigzoeker wederom)

Uiteraard willen ook wij soms een bevestiging van ons marktaandeel, we weten wat we zelf in de markt zetten, maar zijn er ook nog anderen actief met Figaro's bezig.....Nou Nee, niet echt, van de 60 laatst geregistreerde Figaro's zijn er 57 van ons bedrijf afkomstig. En dan zijn de auto's die we exporteren daar niet in meegerekend....

















23-11-2023

Iedere Figaro eigenaar heeft het volgende 'probleem'.....

Onder de motorkap zie je 3 'witte' stickers waar ooit tekst op heeft gestaan die door de tand des tijds wazig of zelfs totaal blank zijn geworden.

Bij een Figaro met een ultiem lage KM stand hebben we stickers gezien in de originele staat en hebben deze gefotografeerd en laten namaken op dik gelamineerd 3M stickermateriaal (een paar mm groter en met afgeronde hoeken uitgestanst).... Dus maak je Figaro weer 'origineel' met deze unieke stickers.... Set van 3 kost 25 euro


De Figaro Owners Club in de UK zijn zo vriendelijk geweest om een video te maken over het plaatsen van onze stickerset, klik op de link om een-en-ander te zien.


https://www.figaroownersclub.com/under-bonnet-hood-stickers-3/


































04-08-2023


Wat een deceptie voor deze Zweedse Figaro kopers


Eerder deze week zijn gebeld door een Zweed met veel vragen over onze Figaro's. Das natuurlijk altijd leuk om iemand enthousiast te maken voor een van onze auto’s. Na alle vragen beantwoord te hebben werd hij steeds enthousiaster en ik gaf hem als advies om langs te komen en zijn droom Figaro uit te zoeken….


Vanavond is hij langsgekomen, met zijn vriendin….. in een Figaro!


Ze hebben hem net gekocht in Waddinxveen bij een autobedrijf voor 8000 euro….


Helaas kennen wij deze auto en is hij in 2012 door ons geleverd. Een paar jaar later is de hele achterkant er vanaf gereden en deze is zeer amateuristisch opgelapt… de achterkant klopt van geen kant, de hele achterkant ligt 4 cm lager dan normaal doordat de achterkant ‘doorgeknikt’ is geweest, de dorpels zijn compleet doorgerot, dashboard gescheurd, net als de stoelen, overal roestplekken op achterkleppen en schermen en na 2015 niet meer voorzien van essentiële updates. Wat een deceptie voor deze aardige jonge mensen die hun zuurverdiende geld in een beroerde Figaro hebben gestopt….

Hij zal geen enkele importkeuring in Zweden doorstaan!


Zo jammer dat ze niet VOOR de aankoop bij ons zijn langsgeweest…. De garage wil de auto niet meer terugnemen….lering uit dit verhaal; laat je vooraf voorlichten en bekijk meerdere Figaro’s…..

17-06-2023
www.vintageopwielen.nl


Hoe leuk is het als jonge ondernemers de Figaro inzetten als huurauto.


Zelf verhuren we zeer regelmatig Figaro's voor allerlei doeleinden als bruiloften, fotoshoots, commercials etc, etc maar deze jonge gasten gaan een stapje verder en wij willen ze daar graag in steunen!

Life Style kledingmerk Mr. Marvis heeft een internationale TV campagne gelanceerd in de zomer van 2023 met daarin een mooie rol voor de Nissan Figaro


Klik op onderstaande link voor de commercial;


https://fb.watch/kZPrGpty63/


04-06-2023
10x een kwartje is meer dan 2x een Gulden!


Met deze wijsheid zijn wij opgevoed en zo is ook onze werkwijze. En die is behoorlijk anders dan die van eventuele concurrenten (die er overigens niet echt zijn gezien ons marktaandeel) Hoge omloopsnelheid, lage marges, met veel tevreden gezichten als gevolg!


Om ervoor te zorgen dat er meer Nederlanders in een Figaro gaan rijden, hebben we besloten om de grote exportaantallen van de afgelopen jaren een halt toe te roepen en eigenlijk alleen nog Figaros in NL willen verkopen.


19-05-2023
Pas op voor deze Figaro!

Waarschuwing: een Figaro motor is GEEN standaard Micra motor
Op dit moment wordt op Marktplaats bij een grote autodealer in het oosten van het land een door hen (4 jaar geleden) ingeruilde Pale Aqua Figaro (kenteken bij ons bekend) aangeboden met een standaard Nissan Micra motor ipv de originele (heetgelopen) Figaromotor.


Men dacht slim te zijn en voor een paar tientjes een oud Micra motortje in de heetgelopen Figaro te plaatsen (dat heet lopen komt overigens omdat de auto niet vooraf gemodificeerd was, lees daar over elders op de site) De monteur belde ons en stelde wat vragen over afstelgegevens etc. Toen we verder vroegen bleek dat hij uit een sloop Nissan Micra de motor aan het overzetten was. U bent gewaarschuwd: deze auto gaat met deze motor GEEN lang leven tegemoet! Een Figaro heeft nml andere zuigers, andere koppakking, andere aanhaalmomenten, lagere compressie (want turbomotor) en nog meer aanpassingen en een standaard Micra motor kan daar niet mee omgaan.


Toen ik de monteur erop wees zei hij: "dat gaat de toekomstige klant vast niet zien...."
Welnu: u bent gewaarschuwd (kenteken KH-05.....)
Dit is duidelijk NIET de juiste manier van repareren (en zelfs met een juiste motor maar zonder verdere modificaties geeft het ook kans op toekomstige problemen)


Ze vermelden overigens in de advertentie dat er een NIEUWE motor is geplaatst…..


Deze uit de UK afkomstige Figaro kent overigens ook een UK schadeverleden, waar niets over vermeldt wordt…


O ja, ze vragen er ook nog 11000 euro voor!


Bij ons koopt u voor minder een echt goede Figaro!




21-04-2023
Betaal niet teveel voor je droomauto...

Ongelofelijk hoe sommige autobedrijven denken zichzelf te kunnen veroorloven om bizarre prijzen te vragen voor hun auto’s.


Dit niet nader te noemen bedrijf in Brabant verkoopt veel (te) dure klassiekers en hebben nu ook een Figaro te koop staan die ze van een klant van ons hebben ingekocht.


Tot zover niets raars aan de hand, maar het feit dat men 16950 euro vraagt voor een (ex schade) auto met >152000 km met een gescheurde achterbank, gescheurd dashboard, missend chromen kapje, etc, etc is echt bizar!


Ze hebben er ZOVEEL verstand van dat ze zelfs melden dat hij een volledig electrisch te open dak heeft dat met 1 druk op de knop open gaat…. Yeah right….


Wij hebben de auto 9 jaar geleden verkocht voor een behoorlijk lager bedrag dan wat men nu vraagt….


Wij bieden meerdere Emerald groene Figaro's waar wel alles aan klopt met veel lagere KM stand al aan voor 2/3 van hun prijs….


Betaal dus niet teveel…..!

Heel apart is dat als je de internationale advertenties van dit bedrijf ziet, je de auto met verschillende prijzen maar ook KM standen tegenkomt, bij 1 advertentie heeft hij 90000 KM meer gelopen!! Apart he…

23-03-2023


Het is over met Figaro’s uit Japan importeren……


Of U moet bereid zijn om meer dan 25000 euro te willen betalen voor een Figaro. We hebben de laatste ‘normaal’ geprijsde Japanners op voorraad, nieuwe voorraad uit Japan is geen optie meer


Kijk maar eens wat men nu vraagt voor de auto in Japan (getoonde prijzen zijn zonder 10% invoerrechten, 21% BTW, havengelden en 2000 euro transport naar NL. En dan moeten wij nog aan de slag met alle modificaties, lakwerk, nieuw dak, etc, etc

02-01-2023


In 2022 hebben we 26 Figaro's verkocht waarmee we ons marktleiderschap nog verder hebben uitgebouwd! We zijn en blijven de grootste aanbieder in de EU!


Op dit moment hebben we er 19 staan en het zou zo maar het laatste jaar kunnen zijn dat we nog Figaro's voor een normale prijs kunnen aanbieden, want zowel in Japan als in de UK (o.a. door Brexit) zijn de prijzen sky-high geworden!


Dus doe je voordeel met een van onze voorraadmodellen (staan allemaal klaar op kenteken en je rijdt er binnen een dag mee weg !)



02-12-2022


Ook voor complete renovatie kunt u bij ons uiteraard terecht.


Zo hebben wij deze Figaro 8 jaar geleden uit Japan geïmporteerd als roestvrij en in de originele lak, na 8 jaar en 262000KM op de klok was het tijd voor een renovatie waarbij we hem een complete 'make-over' hebben gegeven zowel van binnen als buiten


Resultaat is er naar, er staat gewoon weer een bijna fabrieksnieuwe Figaro!

24-10-2022

5 Nieuwe Figaro's binnen.....


..... Betekent ook dat er 5 nieuwe daken en achterruitframes gemaakt moeten worden, kortom deze week is het dak productieweek, 1 klaar, nog 4 te gaan.....

28-9-2022

Wat krijg je als je een Figaro verkoopt aan een professionele fotograaf....


.... Nou, dat je 4 uur later een heel mooi filmpje in je mailbox vind van 2 hele blije mensen!
https://www.youtube.com/watch?v=henGFepOC9E

30-6-2022

Nieuwe Europese wetgeving biedt meer zekerheid voor consumenten


Sinds Juni 2022 is de wettelijke garantie voor gebruikte auto’s aangepast.
Daarvoor gelden wel een aantal spelregels: de klant heeft een onderzoeksplicht voor de aankoop teneinde gebreken vast te stellen als deze al niet door de verkoper zijn meegedeeld.
De verkoper dient specifieke issues/gebreken die bij hem bekend zijn vooraf kenbaar te maken aan de koper en deze schriftelijk mee te delen zodat daar geen discussie/claims over ontstaan achteraf. Hou er wel rekening mee dat een Figaro altijd 32 jaar oud is en er altijd wel iets aan kan gaan mankeren of zich openbaren na aankoop. Wij zullen eventuele technische defecten, die het rijden in een Figaro onmogelijk maken, conform de richtlijn binnen 12 maanden na aankoop herstellen in onze eigen werkplaats.

20-5-2022

GLS vernieuwt zichzelf en maakt TV commercial


....en daarin schittert een van onze groene Figaro's als hoofdrolspeler, hoe leuk is dat.... Binnenkort te zien! Bedankt Cees voor je hulp in deze....

20-3-2022

Wij zijn op dit moment 7 Figaro’s tegelijk aan het klaarmaken volgens ons bekende recept….


...en dat betekent niet alleen bij ons volle druk op de ketel, maar ook bij onze leerlooier die in rap tempo 7 complete interieurs heeft gereconnolised…. Knap werk hoor, zien er als nieuw uit!!

We verkopen onze Figaro's uit VOORRAAD...


...en niet zoals een andere aanbieder waar je naar een 'sloopauto' kunt kijken die vervolgens voor veel geld en langdurend gerestaureerd moet worden. Dus bij ons geen maanden wachten op een mogelijk net eindresultaat maar DIRECT zien wat je koopt! Gelukkig begrijpen de meeste bezoekers die elders zijn geweest onze werkwijze en kopen vervolgens bij ons hun droomauto. Laat je niets wijsmaken, geloof niet alle verhalen die verteld worden maar kom kijken, voelen, rijden en ook U bent overtuigd. Daarom zijn we dan ook de grootste leverancier van Figaro's in Europa met 335 verkochte exemplaren. U heeft momenteel de keus uit 18 Figaro's in alle mogelijke kleuren!


Jan 2022

Weer een unieke schuurvondst van 5 Figaro's uit Japan met aantoonbaar lage KM standen


"Ik zet ze weg voor later als ze veel geld waard zijn" moet de man gedacht hebben toen hij 16 jaar geleden een aantal Figaro's met lage KM standen in onberispelijke staat opsloeg in een grote schuur op het platteland. Hij heeft er nooit meer van kunnen genieten, overlijdt een paar jaar geleden, geen erfgenamen en na jaren heeft de overheid een stuk grond van de man geannexeerd voor de aanleg van een nieuwe spoortraject. Een sloopbedrijf wordt ingeschakeld om de schuren plat te gooien en de inhoud af te voeren. Onze agent, die veel Figaro's heeft verhandeld in het verleden, wordt ingeschakeld of er misschien nog wat bruikbaars voor hem bij zit en die neemt contact op met ons. De auto's zien na al die tijd daglicht en zien er werkelijk niet uit!!! MAAR schijn bedriegt: onderhuids zijn de auto's allemaal roestvrij en de lak is weliswaar zwaar aangetast door allerlei ongedierte, vuil en vocht, maar zeker NIET onoverkomelijk. De auto's aangekocht op advies van onze man ter plaatse en die heeft ons niet teleurgesteld. Sjesus, wat een beauties komen er onder de vele lagen stof, vuil en begroeiing naar boven.


Bij sommige groeiden de planten onder de motorkap door en moesten zelfs losgesneden worden tussen de motordelen vandaan.


We zijn begonnen met bij iedere auto onze modificaties toe te passen nadat we eerst de tank hebben verwijderd, hebben gespoeld, voorzien van een nieuwe pomp e.d. Daarna een grote beurt, nieuwe distributie, waterpomp en een verse accu en dan het magische moment, contact aan, starten en gewoon gelijk mooi lopen!!!!! Allemaal zijn ze inmiddels bij de RDW gekeurd en goedbevonden en gaan optisch aangepakt worden, ze worden allemaal aan de buitenkant opnieuw gespoten (we hebben foto's van voor en na) interieurs worden ververst, leer gereconnolised, nieuw dak en achterruitvinyl en binnen een paar weken staan ze gereed voor verkoop.


We hoeven vast niet verder uit te leggen dat die soort kansen ZEER zelden voorbij komen en we weten dan ook zeker dat we snel nieuwe eigenaren voor deze schoonheden kunnen vinden. Wil je meer weten van een van de auto's of er wellicht al 1 reserveren, neem contact met ons op en we houden je op de hoogte van de vorderingen middels een fotoverslag....


Het betreft chassisnummers 654, 522, 962, 292 en 115 in resp Pale Aqua (2x) Emerald Groen en LapisGrijs (2x)


Update Maart 2022; alle 5 exemplaren zijn reeds verkocht!


1 Jan 2022
Wat een jaar 2021.....


Covid, land op slot, maar dat betekent ook veel vrije tijd bij veel mensen, getuige het feit dat we een alltime high van 43 verkochte Auto's in 1 jaar hebben gerealiseerd. Veel ervan zijn naar het buitenland gegaan omdat de auto nu officieel ouder dan 30 jaar is en in de meeste landen dan als een klassieker wordt beschouwd.....met alle voordelen van dien.


Dec 2021

Valt jouw grote achterklep ook vaak dicht.......


Bij het minste, geringste briesje terwijl je het dak open of dicht wil doen??


Wij hebben de oplossing, we laten speciale nieuwe gasveren maken die het probleem voorgoed oplossen, sterk genoeg om hem met windkracht 8 open te houden, niet te sterk zodat je de klep nog wel makkelijk kan sluiten.


Deze 'direct replacement' kan je er eenvoudig zelf inschroeven in 5 minuten tijd


We hebben wel de oude nodig voor de unieke aansluitingen. Kost je 55 euro en 1 gasveer vervangen is genoeg.....


Vanaf 2022 leveren we deze standaard op alle Figaro's die we verkopen maar hebben er al extra laten maken.

In November '21 weer 9 nieuwe Figaro's geïmporteerd, aangepast, RDW gekeurd en klaar voor de nieuwe eigenaar met 2 jaar APK en de nieuwste kenteken reeks!

Weer veel leuke, sprekende kleuren in voorraad!



En niet alleen de grootste van Europa in de Figaro zelf, maar ook op het gebied van accessoires.....

Originele bagagebakken 199 euro, volop keuze! (kenner ziet er 1 imitatie tussen voor 179 euro)

originele bekerhouders 249 euro



27 Sept 2021, Figaro najaarsrit

18 Figaro's bijeen op een mooie Nazomer dag, blijft leuk!


6 Juni 2021 30 jaar Figaro Zomerrit

Het grootste aantal deelnemers ooit en wij hadden weer een bijzonder exemplaar bij ons (links op de foto)


2 April 2021 hebben we onze 300e Figaro afgeleverd!


Dit hadden we begin 2021 niet verwacht om al zo snel in het jaar dit jubileum te mogen vieren. Verwachting was ergens tegen de winter, maar door de stormloop of Figaro’s dus al in April een feit..... We doen onze best om nog meer voorraad aan te kopen, maar vrezen dat dit wel eens heel moeilijk zou kunnen worden......


Stiekem een preview over bijzondere retro auto's

Zondag 25 April mochten een aantal bijzondere Japanse retro auto's hun opwachting maken voor  automagazine 'Autoweek Classics' die een special maakt over aparte voertuigen. Daar mag een Figaro uiteraard niet bij ontbreken en ook een aantal andere modellen die we wel eens naar NL importeren vanuit Japan schitterden. 

Het hele artikel is in Jan 2022 verschenen en staat op de pagina 'in de Media'


Run op Nissan Figaro's vanuit heel Europa!


Zo begonnen we 2021 met een voorraad van 24 en gelukkig nog veel onderweg, wat betekent dat we het jaar afsluiten met 43 verkochte Figaro’s… nieuwe aanvoer in 2022 vanuit Japan gaat lastiger worden vanwege de hele hoge prijzen en door de Brexit zijn alle Figaro's uit de UK ook zomaar 40% duurder geworden (10% invoerrechten, 21% BTW en hoge douane- en transport-kosten). Dus doe je voordeel met onze huidige voorraad voor de nu geldende prijzen voor je misgrijpt! En van alle in 2021 verkochte exemplaren bleven er slechts 8 in NL, de rest verdwijnt door heel Europa heen!


Hou ook rekening met het feit dat er op gebruikte accessoires en onderdelen uit de UK gewoon 10% invoerrechten EN 21% BTW betaald moet worden.....


Nieuwe afwateringsmodificatie beschikbaar


Een standaard probleem is dat de dorpels door kunnen roesten van binnenuit. Dit komt doordat de afwatering van de dakgoten via slangen uitkomt IN de dorpel, niet echt handig. Onze nieuwe modificatie zorgt ervoor dat de afwatering tot buiten de carrosserie loopt en zo roest van binnen uit voorkomt. In tegenstelling tot de Engelse aanpassing van de Figaroshop boren wij geen extra gaten in de carrosserie! Vraag ernaar bij uw volgende beurt en we plannen het gelijk mee in het werk.


A Figaro is now a classic car in all of Europe


(Except the Netherlands) which means that it is cheaper to insure and can be registered as a classic car with all its benefits! That's the reason that we currently sell a lot of cars to France, Belgium, Germany and Luxemburg.....


Here's another nice Figaro on its way to the new owner in south of France....


and this French Customer drove his car home with our exportservice



Hij is toch Kapot!


Met die boodschap kwam een vaste klant langs met zijn Figaro. Hij wordt sinds 8 jaar netjes op tijd door ons onderhouden en hij wordt dagelijks veel gebruikt!


Hoeveel: de teller staat nu op ruim 259900 km!

Maar het defect aan de Figaro bleek niet de auto zelf te zijn, maar de elektrische raammotor..... Gelukkig hebben we die altijd op voorraad en kon de klant een uur later met zijn nieuw gemonteerde raam motor weer op pad voor NOG meer veilige KM's....


2020: Nieuwbouwpand is een feit!


Toen we in 2009 begonnen met onze uit de hand gelopen hobby, hadden we nooit kunnen vermoeden dat het zo'n vlucht zou nemen.


Inmiddels staan er ruim 300 verkochte Figaro's op de teller geleverd aan alle uithoeken van Europa en de USA. Omdat locatie in Monster niet meer voldeed aan onze wensen hebben we het roer omgegooid en zijn we per 1 Juli 2020 te vinden in ons nieuw gebouwde pand in Naaldwijk waar we de beschikking hebben over 550 M2 vloeroppervlak om eindelijk onze Figaro's de ruimte te geven die ze verdienen.


Niet strak tegen elkaar aan, maar ruim neergezet en alle mogelijkheid om ze goed te bekijken bij daglicht.


Alle services kunnen we in huis uitvoeren en de locatie is makkelijk bereikbaar voor een bezoek.


Momenteel hebben we 18 hele gave Figaro's in huis!

Staat lekker vol inmiddels

KLPD opent klopjacht op blauwe kentekenplaten!


Vanaf Februari 2020 heeft de KLPD de 'jacht' geopend op het gebruik van blauwe kentekenplaten op auto's waarvoor dat officieel niet mag.


Nu wijzen wij iedere klant er al op dat het gebruik van blauwe platen op eigen risico gebeurd, maar inmiddels heeft de KLPD ook ons bedrijf benaderd (als bron zijnde) om geen blauwe platen meer aan te reiken aan de klanten.


Men begrijpt wel dat het veel leuker staat en dat het niet gevoerd wordt om misleidend te zijn (99% van de mensen die een Figaro zien denken echt dat het een jaren 60 autootje betreft) maar dat het gewoon zoveel leuker staat bij een Figaro, maar men gaat strenger handhaven op gebruik ervan op de openbare weg.


Helaas is ons advies dan ook om de blauwe platen niet meer te voeren, een boete ervoor bedraagt inmiddels 140 euro.


Ook al vertellen we iedereen mondeling en schriftelijk dat het voeren ervan gebeurd op eigen risico, maar we willen dit toch breed uit melden aan iedereen.


Gebruik GEEN E10 in de Figaro!


Sinds 1 Oktober 2019 is de benzinecodering veranderd en daarmee ook de samenstelling. Er wordt nu afhankelijk van het type benzine 5 of 10% Bio ethanol toegevoegd.


Ouder auto's en dus ook de Figaro kunnen niet goed tegen een mengsel met bio ethanol.


In de oude Euro 98 werd 5% toegevoegd en dat is niet zo'n probleem, maar bij de bekende Euro 95 (die we altijd al afraden om te tanken!) IS NU 10% bio ethanol toegevoegd.


Dit zorgt ervoor dat rubbers in het injectiesysteem en ook brandstofleidingen poreus en week worden en dit kan in het ergste geval leiden tot brand!


Kortom: ALLEEN E5 benzine tanken (wat voorheen werd aangeduid met Euro 98, of V-Power bij Shell of BP ultimate bij BP)


Achterstallig onderhoud kan grote gevolgen hebben!


Deze week kregen we een Figaro die ooit elders gekocht is binnen voor onderhoud, de motor liep niet lekker meer.

Vond de eigenaar vreemd want hij ging regelmatig met zijn auto naar een Brabantse garage voor onderhoud. Wat wij aantroffen hebben we nooit eerder gezien: een eekhoorn heeft zich gehuisvest in het luchtfilterhuis, daarbij zichzelf een weg etend door het luchtfilter heen waardoor er in zijn 'nieuwe woning' 2 verdiepingen ontstonden waarbij boven een 'bed' was gemaakt van eikenblaadjes en onder het luchtfilter talloze eikels, beukennootjes en andere voorraad van hem opgeslagen lag.  


Bij het draaien van de motor hoorde je als in een soort mixer de nootjes aangezogen worden en vermaald worden door de turboschoepen die het daarna het inlaatkanaal in bliezen waar de boel verbrandde en in de hete katalysator voor een geweldige geur zorgde als ware je bij een openhaardvuur.....

Gevolg: turboschoepen krom, catalysator verstopt, motor hield in, etc,etc.


Ter vergelijking: zo ziet een nieuw luchtfilter eruit....


Conclusie: vraag als het kan de oude, vervangen delen op bij de garagist, dan weet je dat er daadwerkelijk nieuwe onderdelen zijn gebruikt. Helaas wordt er (nog teveel) gesjoemeld in erkende garagebedrijven!


Nu was de gevolgschade behoorlijk groot en dat terwijl een origineel luchtfilter slechts een fractie kost!


Dit filter was duidelijk al jaren niet vervangen!

2 Juni 2019 Figaro rit Noord Holland


Weer gaaf om zoveel van je klanten te zien en spreken op de allerheetste 2 Juni ooit gemeten.

19 Mei 2019 Classic Japan Car Festival in Boxtel


Hoe leuk blijft het toch om naar dit soort evenementen te gaan met gelijkgestemden.


Van allerlei mooi Japans spul te zien en Jazeker, ook 4 Figaro's.

Leuk voor ons is dan weer dat we ze allemaal hebben mogen leveren aan de huidige eigenaren! Voor de Pale Aqua op de voorgrond die net vers uit Japan is gekomen en klaar stond voor verkoop zochten we nog een geïnteresseerde! En die is inmiddels gevonden....Later op de dag kwam onze klant Ruud met nog een Lapisgrijze Figaro aan wat leidde tot 5 Figaro's totaal

Plaatsing van een mooi Figaro artikel van onze 200e klant in het AD van 8 Maart 2019 j.l.


Het is alweer bijna 2 jaar geleden dat Suzan haar Figaro bij ons kocht. Ze was toen de 200e koper van een van onze Figaro's en dat hebben we gevierd met Champagne! Vorig jaar verscheen haar auto ook al in een groot artikel op de website van Femme Frontaal, een website speciaal gericht op vrouwelijke autokopers. Dat Suzan nog steeds heel blij is met haar auto is goed te merken.....


Het is gepubliceerd in het Algemeen Dagblad, Tubantia, De Stem, Brabants Dagblad, etc, etc.

Nieuwe ANWB TV commercial schetst niet goed de waarheid......

Maar....in Marketing is het nu eenmaal zo dat als er over je gepraat wordt is dat ook reclame....

Dus toen de ANWB ons vroeg om een Figaro te gebruiken in een commercial van de Wegenwacht service aarzelden we geen moment en hebben we er 1 beschikbaar gesteld. Met een rookmachine erbij lijkt het bijna 'echt'.....

Uiteindelijk sluiten ze af met de slogan: 'maak er een mooie dag van' en dat is iets waar iedere Figarorijder zich in herkent als ze met hun auto op pad gaan......

Vanaf 1 Maart 2019 te zien in een uitgebreide TV campagne

Onderstaand de link naar de gehele commercial

https://youtu.be/mtv5K31dAb4


Hoge KM standen hoeft geen enkel probleem te zijn.....

Mits uw Figaro netjes onderhouden wordt. Zo blijkt regelmatig als klanten die al jaren met veel plezier Figaro rijden en hem dagelijks gebruiken met tellers van 2 ton en meer voor hun reguliere onderhoudsbeurt langskwamen.

Goed onderhoud en juiste olie en filters zijn ZO belangrijk bij een auto als de Figaro, maar dan is een hoge KM stand geen enkel probleem....

Niet alleen de grootste leverancier van Figaro's maar ook van originele accessoires!


Zo hebben we net uit Japan 5 originele bekerhouders binnengekregen, worden steeds zeldzamer en blijft een mooi en gewild accessoire, je kan er een flesje drinken, bekertje koffie en 5 CD's in kwijt. steeds moeilijker te vinden maar nu heb je de keus uit 5....


Wees er snel bij! 249 euro (verzendkosten 7,25)

Heeft U een Figaro of overweegt U er 1 aan te schaffen, check even de radiateur!!


Heel eenvoudig te doen, hou de camera van je telefoon voor de grille en maak een foto, zoom in en check de status van de radiateur. We zien de laatste tijd veelvuldig verstopte, slecht koelende radiateuren of zelfs versies waarvan 60% van de lamellen niet meer aanwezig zijn.


Het spreekt voor zich dat wij, als we een Figaro verkopen ervoor zorgen dat het koelsysteem goed op orde is (we passen het ook aan op diverse punten), maar na jaren trouwe dienst kan een radiateur er de brui aan geven met als gevolg een te hoge motortemperatuur met als het fout gaat desastreuze gevolgen, waar niemand op zit te wachten. Kan eenvoudig voorkomen worden door deze check en eventueel vervangen van de slecht koelende radiateur. Wij hebben altijd nieuwe radiateuren op voorraad en we vervangen dan ook gelijk de kachelslangen, die ook vaak poreus worden na 30 jaar!

foto genomen door de grille heen!

Mag duidelijk zijn dat deze zijn werk niet meer goed doet....


Twijfel je aan de staat van jouw waterhuishouding, slangen, thermostaat of radiateur, kom langs en we checken het en kunnen het vervangen, we hebben alles hiervoor op voorraad



                       't is nix dat er veel verkocht wordt......


Maar dat geeft wel veel extra druk, zo is het leerbedrijf ongelofelijk druk geweest met het reconnolisen van 18 stuks stoelen, achterbank zittingen en leuningen....


Maar het resultaat mag er zijn, nu snel inbouwen en dan zijn er weer 5 Figaro's klaar voor verkoop.

Een deel van het 'vernieuwde' leer


Zaterdag 24 Juni 2017 uitlevering van onze 200e Nissan Figaro (en ook die van 201)


24 Juni 2017 was het zover, de uitlevering van onze 200e verkochte Figaro en nog aan een Nederlander ook (nou Ja, Enschede ;-)


Daar moest op gedronken worden dus hebben we de bubbles erbij gepakt om dit te vieren. Ook de nieuwe eigenaren van Figaro nummer 201 haalden hun droomauto op en kregen een lekker glas.


Ik hoop van ganzen harte dat we snel naar de 300 gaan, maar als ik de prijsontwikkeling zie van de Figaro's (met name door het openstellen van de USA markt die echt belachelijk hoge prijzen betalen voor de auto's) maak ik me daar wel zorgen over. Auto's die normaal 6.000 dollar kostten doen nu tussen de 12 en 20.000. Als die trend zich doorzet houdt voor ons de markt in Europa op, want ik geloof niet dat er heel veel mensen zijn die >20.000 euro willen betalen voor een Figaro.....

                          Of de nieuwe eigenaresse er blij mee is??? mwah, denk het wel.....


Figaro's raken op, ook in Japan, prijzen beginnen drastisch te stijgen!

Als wij al >15000 dollar moeten betalen voor deze beauties en dan nog transporteren/importeren/keuren/modificeren/invoerrechten en BTW betalen dan gaan ze ver over de 18000 euro heen!


Doe je voordeel met onze huidige voorraad die nog betaalbaar is!


Aan alle Belgische geïnteresseerden van een Figaro het volgende:


Het rechtstreeks uit de UK of Japan zelf invoeren van een Figaro om die in te schrijven in België is een onmogelijke zaak gebleken!!!


Een Figaro kent GEEN Europese typegoedkeuring en er bestaat voor een Figaro dan ook GEEN gelijkvormigheidsattest.


Wij hebben al meerdere Figaro's op de JUISTE manier weten in te schrijven voor Belgische klanten middels onze werkwijze.


Dus: bezint eer ge begint en laat het juist registreren over aan professionals die al veelvuldig met dit bijltje hebben mogen hakken.


Het kost erg veel tijd en geld om het later via ons alsnog goed te laten regelen, U bent beter en goedkoper af door een juist geregistreerde auto uit onze grote voorraad te kopen!


Pas op met ongemodificeerde Figaro's!

Hiernaast wederom een voorbeeld wat er kan gebeuren als de auto niet elektrisch is aangepast....

Kortsluiting en daardoor brand bij de zekeringenkast!

Wij passen al onze auto's aan zodat dit niet meer voorkomt!!

Deze auto is naar boven toe geheel uitgebrand, schade 7000 euro en daardoor totall loss!

Als grootste verkopende partij van het vasteland van Europa pretenderen we niet alleen DAT we Figaro's op voorraad hebben maar hebben ze ook ECHT staan!!!

Want al onze auto's staan al verkoopklaar!
Dus met al onze fameuze aanpassingen, ingevoerd, goedgekeurd door de RDW en correct op kenteken gezet, alle papieren compleet en met APK.

Wij verkopen onze Figaro's door heel Europa en zijn er trots op dat men ons keer op keer weet te vinden vanuit alle windstreken.


Recent nog 3 naar Duitsland geleverd, 2 naar California USA, 3 naar België, 1 naar Spanje, 2 naar Italië, 5 naar Frankrijk, 1 naar Noorwegen, zelfs op Ibiza rijden er nu 2 van ons rond, echt leuk om te zien dat men overal in Europa en daarbuiten steeds meer de leuke auto's weet te waarderen.

Weer 2 op weg naar Frankrijk!


De meeste Belgische klanten kiezen ervoor om met hun eigen platen van de personenauto Zo de Figaro over de weg naar het thuisland te rijden!

En een Luxemburgse klant liet zijn Figaro ophalen door zijn eigen garagebedrijf

Zo, weer een tevreden Belgische klant erbij met een verse Figaro uit Japan 

Ook deze Brusselse klant nam hem op exportkenteken zo mee naar huis!

Deze klant besloot de Figaro op te laten halen (900 km naar Duitsland vond hij te ver als eerste rit!)

En ook deze Figaro ging naar zijn nieuwe eigenaar in Duitsland (een Nissan Dealer!)

En deze gaat naar zonnig Frankrijk via Reezocar, een bedrijf dat de auto bij ons keurt en ophaalt voor de klant.

Hop, Hop via onze exportservice incl. transport naar zonnig Madrid