www.figarospecialist.nl
Voor uitsluitend de beste Figaro's direct uit Japan en de UK

Standaard procedure bij iedere Figaro die wij verkopen:


Als een Figaro bij ons binnenkomt heeft hij meestal last van ‘stickie panels’ een plakkerige aanslag op de kunststof interieurdelen die we chemisch behandelen die het materiaal plakvrij maakt en ervoor zorgt dit niet meer voorkomt.

Daarnaast demonteren we de gordels en laten deze chemisch reinigen en spannen ze op voor beter terugrollen

Aanzienlijk schonere gordels die ook nog eens beter oprollen.


De meeste Japanse Figaro's hebben last van blanke lak die na 32 jaar loslaat en matte plekken vertoont (zie de foto's)


In veel gevallen spuiten we dan de auto geheel over om geen kleurverschil te krijgen en lossen we gelijk alle kleine parkeerkrasjes en deukjes van 32 jaar autorijden eruit. Het resultaat is dat er gewoon weer een frisse nette auto staat.

Inlaatrooster van kunststof verkleurd eerder dan het metaal van de paravaan, niet zo mooi dus.

Krasjes en deukjes worden na 32 jaar gebruik ook weggewerkt

Veel voorkomend probleem bij Japanse Figaro's, de blanke lak laat los

Meestal is het leer ook verkleurd door inwerkend zweet en zonlicht, dan krijgen de stoelen een 'reconnalisation' behandeling.

Ziet er toch heel anders uit, nietwaar?

Dan gaat hij naar de technische werkplaats waar de Figaro verse olie, verse benzine, nieuw oliefilter, luchtfilter, waterpomp, distributieriem en spanner krijgt en controleren we het remsysteem. In de meeste gevallen monteren we ook nieuwe banden.

2 van onze 3 beschikbare bruggen in het Figaro Service Centre in Wateringen

Door onze explosieve groei ontstond capaciteitsgebrek en hebben we nog 2 extra bruggen bijgeplaatst in 2018


Dan volgt de aanpassing van het motormanagement waarbij we de ECU omwisselen voor een aangepast exemplaar en daarna controleren we de turbodruk, wordt het CO gehalte opnieuw afgesteld, de algehele onderzijde van de auto geïnspecteerd op kapotte rubberen hoesjes en vervangen die waar nodig. Lekt het stuurhuis, dan wordt dit gelijk gereviseerd.


Hierna passen we de koplampen aan zodat het lichtbeeld voor Europa goed afgesteld is, doen we de modificatie aan de elektrische ramen, bouwen we gelijk de Centrale vergrendeling in, modificeren we de zekeringenkast, plaatsen we nieuwe luidsprekers, passen we de radio aan zodat hij Europese frequenties kan ontvangen en indien nodig wordt een nieuw dak gemonteerd. Ook monteren we een hulpje om de achterklep nagelvriendelijker open te maken en leggen we een grijpertje naast de passagiersstoel.


Al dit alles wordt gedaan zodat de auto in 1x bij de RDW door de uitgebreide keuring heen komt want de keurmeesters van de RDW zelf nemen ook gelijk de APK af dus er kan en mag niets defect zijn aan de auto. Tevens doen we de BPM aangifte en is het wachten op het nieuwe kenteken.


Wij laten altijd Amerikaans kleine kentekenplaten maken waar we ontheffing voor hebben bij de RDW.


Dan is hij klaar voor verkoop…….


Aangezien wij alle auto’s direct na binnenkomst deze behandeling al geven staan dus al onze Figaro’s KLAAR voor verkoop en kun je er zo mee wegrijden! Je hoeft dus geen weken te wachten op administratieve afhandelingen.

Pas op met Figaro's die aangeprezen worden als 'gerestaureerd' , vaak bedoelt men dan dat er dermate veel roest op de auto aanwezig was dat men hele panelen moet inlassen... Vergeet niet dat de meeste Figaro's van binnen uit wegroesten....


OOK voor schadeherstel kunt u bij ons terecht


Een schade rijden is nooit leuk, maar hoe fijn is het als het door professionals in-house allemaal opgelost kan worden. Zo hebben we een repatriërings- service en halen we de auto op waar u maar wilt, onze plaatwerker en spuiter herstellen uw Figaro met originele onderdelen en bouwen de auto weer netjes voor U op in no-time

Wat ogenschijnlijk een kleine schade is kan door de zeldzaamheid van de Figaro behoorlijk in de papieren lopen, gelukkig kunnen we als de echte specialist alle onderdelen nog gewoon leveren.

En zo rij je binnen afzienbare tijd weer heerlijk rond in je eigen Figaro! altijd fijn om te weten.....


Saillant detail, deze auto staat nu in Brabant te koop bij een bedrijf voor 17000 euro!